Bemutatkozás | Tevékenységeink | Programok | Galéria | Kapcsolat
Tevékenységeink
Túra ¤ Tábor ¤ Hagyomány ¤ Környezetvédelem

„Rendkívül sokan járnak oda vízért mégis elhanyagolt, ahogy az lenni szokott. Meglepő, hogy manapság képes összejönni 40 ember egy cél érdekében, lelkesen tömve konténereket más elhajított szemetével, hosszú vízelvezető árkot ásva, terepet rendezve, ültetgetve-szépítgetve egy darabka földet, hogy belőle az eredendő szépség kikerekedjen… Nem sokkal azután, hogy letettük szerszámainkat s már csak gyönyörködtünk, éles hang hasított a levegőbe: „Vegye fel azt a csikket! Ezért gályáztunk egész nap?"

Ja, kérem, a jó szándék néha kevés. A célszemély meglepődött – ilyet ritkán hall az ember – és felszedte szemetét. Ha visszatér, kérjük, szenteljen egy kicsivel több időt a szintén frissiben és direkt a forrás közelében elhelyezett táblánknak, amin nagyjából ez áll képi megfogalmazásban:

"Ember, told haza szemetestaligád! Legalább az első kukáig, mert ez a helyes irány. Örül ennek a ’zöld’, a nap is, s mögötted fiad vagy unokád boldogan viszi majd a stafétát. Amúgy a természet él-hal érted.” Érted?”

(Részlet Arday Endre, leányfalui segítőtársunk beszámolójából, ami megjelent a Metro újság 2008. április elsejei számában. A cikket teljességében megtaláljátok a beszámolóink között.)